ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка НАМН України»

ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка НАМН України»

+38 (050) 554-10-10 +38 (063) 554-10-10 +38 (098) 554-10-10

Записатися на консультацію

Відділ патології хребта та суглобів дитячого віку

Відділ патології хребта та суглобів дитячого віку:

Керівник відділу

д.м.н., професор
Хмизов Сергій Олександрович

Хмизов Сергій Олександрович
Керівник відділу, професор, д.м.н.
Кикош Геннадій Вікторович
Cтарший науковий співробітник, к.м.н.
Гриценко Анастасія Миколаївна
Молодший науковий співробітник
Кацалап Єлизавета Сергіївна
Молодший науковий співробітник

В інституті відділ патології хребта та суглобів дитячого віку і відділення дитячої ортопедії засновані в 1930 році для стаціонарного лікування дітей з вродженою та набутою інвалідизувальною патологією опорно-рухової системи (хребта, суглобів, кінцівок) різної етіології.

Відділ працює за трьома основними науковими напрямками: патологія хребта, патологія великих суглобів, деформація та вкорочення кінцівок. Ще один важливий напрямок — пухлини скелета — вивчають за участі фахівців відділу кісткової онкології інституту.

Відділ проводить дослідження в діагностиці та лікуванні різної ортопедичної патології хребта в дитячому та юнацькому віці (сколіотичної та кіфотичної деформації різної етіології, диспластичного спондилолістезу, запальних захворювань), дисплазії та вродженого вивиху кульшового суглоба. У відділенні вперше в країні почали використовувати металеві конструкції для хірургічної корекції сколіозу та стрижневі апарати для корекції деформацій кінцівок, розроблено ефективні методи лікування юнацького епіфізеолізу головки стегна, оригінальні методики кісткової пластики тощо. Уперше в країні експериментально обґрунтовано та впроваджено в клінічну практику ендопротезування в дітей із пухлинами кісток. Також уперше в країні почато вивчення в дітей остеопорозу.